HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatók jobb hallókészülékekért

ferenck 2018.04.03. 08:30

Az utóbbi időben egyre jobban terjedő nyomtatott implantátumokat változatos egészségügyi területeken használják. A technológiával halláskárosultakon is igyekeznek segíteni, a különféle printelt eszközök közül több kereskedelmi forgalomban is beszerezhető már.

A baden-württembergi Heimsheim-székhelyű Rapid Shape 3D nyomtatógyártó nemrég bejelentett új gépeivel (Studio-Line HA20 II, HA30 II, HA40 II) szintén ezt a területet kívánja továbbfejleszteni, a jelenlegieknél még jobb minőségű termékekkel ellátni.

3dnyomtatas_hallas.jpg

A printereket egy március 23. és 25. közötti párizsi rendezvényen mutatták be. A szakterületi vásárral egybekötött rendezvény a hallás/hangalapú implantátumokról, protézisekről szólt.

„Az új printerekkel gyorsabb és egyszerűbb professzionális és biológiailag kompatibilis hallókészülék-részek gyártása. A Rapid Shape a fejlesztés során szorosan együttműködött ügyfeleivel és nyomtatóanyagokkal foglalkozó partnereivel. Azt akartuk elérni, hogy a 3D printerek új generációja ne csak megfeleljen a jelenlegi elvárásoknak, hanem túl is szárnyalja azokat” – nyilatkozta a 3DP fogászati alkalmazásaiban is érintett vállalat ügyvezető igazgatója, Andreas Schultheiss. (A svájci Straumann fogászati vállalat 2017 nyarán 35 százalékos tulajdonjogot szerzett a német cégben.)

3dnyomtatas_hallas0.jpg

Schultheiss azt is elmondta, hogy a távoli karbantartás opcióval mindenki csak nyerhet, illetve ha orvosi műszerek készítésekor az irányelveknek megfelelő folyamatokat használják, a karbantartási kiadások mellett, akár 50 százalékkal is csökkenthető a teljes költség.

A bolti és házi printelést támogatni hivatott HA20 II félóra alatt képes több darabot előállítani. A másik két gépet nagyobb volumenű gyártásra találták ki. A HA30 II kompaktabb, míg a HA40 II munkatere méretesebb, 150x80 milliméter. Plusz technikai funkcióikat nagyobb laborok és gyártók remekül ki tudják majd használni.

A Rapid Shape főnöke hozzátette még, hogy az új platformok kiegészítik HA90 ipari 3D nyomtatószériájukat, alacsonyabb egységáron biztosítják robusztusabb automatizált folyamatok gördülékeny működését.

Címkék: orvosi implantátumok nyomtatók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6213800406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása