HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Siemens 27 millió fontot invesztál egy angliai 3DP üzembe

ferenck 2018.03.22. 08:30

Az Egyesült Királyság ipari szakértői kormányzati és vállalati oldalról egyaránt fontosnak tartják a 3D nyomtatást, szerintük a technológia meghatározó szerepet az ország magas értéket előállító gyártószektorában (HVM, high value manufacturing).

A Manchesteri Egyetem múlt héten jelentette be, hogy 6 millió fontot fektet egy közel 4 ezer négyzetméteres központba. Az Autodesk februárban nyitotta meg új Fejlett Gyártóüzemét, természetesen 3D nyomtatókkal.

A Siemens követi példájukat.

3dnyomtatas_siemens_1.jpg

A német multinacionális, Európa legnagyobb ipari gyártócége 372 millió személyt alkalmaz világszerte, és az alkalmazottak száma hamarosan 50 3D nyomtatás-specialistával bővül. A nagyvállalat ugyanis 27 millió fontot fektet be az angliai Worcesterben épülő és szeptemberben nyitó 7,51 négyzetkilométer alapterületű additív gyártólétesítménybe.

A létesítmény egész pontosan egy meglévő központ kibővítése. A 17 ipari printert üzemeltető központ a fémspecialista Materials Solutions 2016-os felvásárlásával került a Siemens tulajdonába (amely a tulajdonjogok 85 százalékát birtokolja).

3dnyomtatas_siemens0_1.jpg

A Material Solutions elsősorban a magas hőmérsékletet is „tűrő” ötvözetekkel foglalkozik, leginkább forgógépekhez, például turbinákhoz gyárt remek minőségű alkatrészeket. Az EOS SLM és DLD gépeivel, 14 M270/290-nel, két M400-1-gyel és egy M400-4-gyel dolgoznak.   

A következő öt esztendőben 50 új ipari printert terveznek beüzemelni, de a Siemens egyelőre nem pontosította, hogy milyeneket. A rendszereken elsősorban brit megrendelőknek, például a Rolls-Royce-nak és a BAE Systemsnek készítenek majd fém-alkatrészeket. A munkaerőt a közeli Birmingham és Warwick egyetemekről toborozzák.

„Ha az Egyesült Királyság gyártószektorának növekedését és felvirágoztatását szeretnénk, a digitális technológiákat kell alkalmaznunk, és rájuk alapuló új iparágakat kell kiépítenünk. A Material Solutions-szel kapcsolatos elképzeléseink és ambícióink jelentik e stratégia gyakorlatba ültetését” – nyilatkozta Jürgen Maier, a Siemens UK ügyvezető igazgatója.

„A befektetéssel remélhetőleg megváltozik a 3D nyomtatásról kialakult kép, és prototípuskészítő technológia helyett alkatrészek sorozatgyártására alkalmas opcióként tekintenek majd rá” – jelentette ki Phil Hatherley, a Material Solutions vezérigazgatója.

Címkék: ipar EOS Siemens fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4713755854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása