HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

500 ezer liter nyomtatott homok és az Audi W12 új motorja – a napokban történt

ferenck 2018.02.23. 08:30

A Boeing és az innovatív ipari megoldásokat kínáló svájci Oerlikon csoport ötéves partner-együttműködési szerződést kötött, hogy szabványosítsák az ipari fémnyomtatás munkafolyamatait és anyagait. Az együttműködéssel a titánalapú repülőgép-alkatrészek additív gyártását akarják fellendíteni.

3dnyomtatas_ujhirek1.jpg

Az Audival prototípusok és tartalék alkatrészek készítésében együttműködő német fémnyomtató SLM Solutions bejelentette, hogy ritka alkatrészeket, például vízadaptert printel az Audi W12 motorjához. A munkához az SLM 280 gépet használják.

3dnyomtatas_ujhirek.jpg

A szintén német EOS 9 ezer négyzetméteres új létesítményével növeli gyártókapacitását. Az üzemben évi ezer additív gyártórendszert állíthatnak elő, eleget téve az ipari 3D nyomtatók iránti növekvő keresletnek. A cég közölte, hogy partnerségekkel Japánban, Kínában és Szingapúrban is növeli tevékenységét.

A szoftvergyártó Autodesk bejelentette: Birminghamben (Egyesült Királyság) fejlett gyártóüzemet nyitott meg. A cégnek ez a hatodik technológiai központja a világon, amelyet nem meglepő módon a legkorszerűbb gyártótechnológiákkal, robotokkal, CNC-3DP hibridrendszerekkel szerelték fel.

Homokot ritkán nyomtatnak, viszont a michigani TEI ipari cég pont homokból állít elő öntőformákat. Ezen oknál fogva hároméves szerződést kötött a német voxeljettel, amelynek amerikai részlege 2021-ig több mint 500 ezer liter printelt homokot szállít le nekik. A megállapodás részeként a voxeljet a TEI két üzemében telepít, illetve korszerűsít 3DP technológiákat.

3dnyomtatas_ujhirek2.jpg

Első walesiként, egy 71 éves férfi mellkasából súlyos daganat miatt kioperált három bordát és a fél mellcsontot CT-szkeneken alapuló 3D nyomtatással készült beültetéssel pótolták. A titán implantátumot a férfi felső testrészéből származó széles hátizom egy részével (Latissimus dorsi) fedték be.

Az innovatív CLIP 3DP technológiájáról ismert kaliforniai Carbon egyrészt két szoftver-kiegészítővel bővítette digitális fényszintézis (DLS) eljárását, másrészt két új partnerséget jelentett be, amelyekkel megerősítené jelenlétét a fogászati piacon.               

A brooklyni 3DP szolgáltató Voodoo Manufacturing nagyméretű nyomatokkal bővíti kínálatát, így ügyfeleik az eddigieknél akár nyolcszor nagyobb tárgyakat is rendelhetnek. A bővülés tíz N2 Plus printernek tudható be. Korábbi legnagyobb gépeik 285x153x155 milliméteres munkaterületen, az újak 285x153x155 milliméteren dolgoznak. A változás haszonélvezői építészeti modellek, bútor-prototípusok stb. megrendelői lehetnek.

3dnyomtatas_ujhirek0.jpg

Alexander Gee, új-zélandi fotós és Thingiverse felhasználó nyomtatható digitalizáló eszközt tervezett Sony E-mount kamerákkal felvett 35 milliméteres filmekhez. A negatívok teljes részletességgel, 1:1 méretarányban digitalizálhatók.

Az elsősorban festő szelfi appjáról ismert Google Arts and Culture online platform 10 nyomtatott kerámiavázát mutatott be az indiai Mumbai (Bombay) egyik múzeumában. A klasszikus kézművességet és futurisztikus technológiát integráló vázák a platform átfogó „Relikviák a jövőből” projektjének részét képezik.

Címkék: autó titán orvosi homok ipar fogászat repülőgép kerámia alkatrészek implantátumok EOS Boeing fémnyomtatás Thingiverse Autodesk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr213688386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2018.02.24. 13:20:18

" Korábbi legnagyobb gépeik 285x153x155 milliméteres munkaterületen, az újak 285x153x155 milliméteren dolgoznak. Valamit el üthettél, így gondoltad ezt a mondatot?
süti beállítások módosítása