HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyár 4.0

ferenck 2017.12.12. 08:30

A világ elsőszámú szerszám- és raktározás beszállítója, a Fortune 500-as amerikai Stanley Black & Decker és a startupokat „sínre tevő” accelerator Techstars közös mentorprogramot indított 30 kezdő vállalatnak a Connecticut állambeli Hartfordban. A 3D nyomtatás segítségével akarnak piacra vinni új technológiákat.

Az 1843-ban alapított Stanley Black & Decker mindenképpen a technológiai változás előterében kíván maradni, és e célból nyitja meg a Gyár (Manufactory) 4.0-át, egy „fejlett gyártási kiválóságközpontot.” A központban hamarosan a jelen legnépszerűbb infokom területeivel, dolgok internetével (Internet-of-Things, IoT), felhőszámítással, mesterséges intelligenciával, robotikával, 3D nyomtatással és különleges anyagokkal kapcsolatos új megoldásokat tesztelnek.

3dnyomtatas_accelerator.jpg

A Manufactory 4.0 a STANLEY+Techstars Accelerator által finanszírozott projektek elsőszámú csomópontja lesz. A kezdő vállalatok a tudományos alapoktól, technológiai és szoftveres kísérleteken át a b2b-ig (business-to-business) és más üzleti szolgáltatásokig, változatos tevékenységekre összpontosítanak.

A helyválasztás jelképes is, mert a New Yorkkal szomszédos Connecticut állam az első három ipari forradalom szívének tekinthető, a gyártójelenlét ma is markáns, s mindez együtt a két cég vezetői szerint ideálissá teszi a negyedik ipari forradalmat, azon belül is főként az additív gyártást felpörgető mentorprogramra.

3dnyomtatas_accelerator0.jpg

A programot három szakaszban kivitelezik 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban. Mindháromban 10-10 új startup profitálhat a Manufactory 4.0 technológiai lehetőségeiből, és természetesen anyagi támogatást is kapnak. A jelentkezések januártól adhatók le, az első szakaszt 2018 harmadik negyedévére tervezik.

„A folyamatosan fejlődő additív gyártás jelentős mértékben meg fogja változtatni a jövő gyártókörnyezetét. Programunk megmutatja, hogy mennyire elköteleződtünk a kialakulóban lévő iparág mellett. Az újító és diszruptív technológiákat szándékink szerint beépítjük az üzleti modellünkbe” – nyilatkozta Corbin Walburger, a Stanley Black & Decker üzleti fejlesztés részlegének alelnöke.

A program egyfajta „hűségnyilatkozat” is a 3D nyomtatás mellett. A Stanley Back & Decker eddig is foglalkozott a technológiával: Autodesk tanulmányban mutatták be 3DP-alapú szerszámkészítésüket, és a Sindoh dél-koreai elektronikai vállalattal közösen fejlesztettek saját printert (Stanley Model 1).

Címkék: jövő ipar startupok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2013473989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása