HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jövőbenézés: ipari digitalizáció az Egyesült Királyságban

ferenck 2017.10.31. 08:30

A közelgő Brexittel sok közgazdász jósol borús jövőt az Egyesült Királyság gazdaságának. Egyes technológiákkal, futurisztikus megoldások felkarolásával viszont csökkenthetők a károk. Ezek közé tartoznak a gyártószektor (viszonylagos) újdonságai is, például a 3D nyomtatás, amelyre vonatkozóan nemzeti stratégiát is dolgoztak ki (kb. egy hónapja jelent meg, itt írtunk róla).

A brit kormány egyetemi oktatókat, cégvezetőket és más üzleti szakembereket kért fel a januárban bejelentett és tegnap publikált 246 oldalas Industrial Digitalisation Review elkészítésére. Az anyag szerzői – Jürgen Maier, a Siemens brit és ír nagyfőnöke vezetésével – kifejtették, hogy az ország hogyan használhatja ki legjobban az egyre markánsabb digitalizációt és a technológiai változásokat, miként alkalmazkodjon az ipar 4.0-hoz (a negyedik ipari forradalomhoz) és a dolgok internetéhez (IoT) – 3D nyomtatáshoz, mesterséges intelligenciához, robotikához, virtuális és kiterjesztett valósághoz és más jövőbe mutató területekhez.

3dnyomtatas_ukjovo.jpg

Számokba is bocsátkoztak: az ipar 4.0-val 455 milliárd font generálható, 175 ezer szaktudást igénylő munkahely teremthető például 3D nyomtatókat és más releváns eszközöket kezelő személyeknek. Bíztatják a kormányt, hogy segítse e területek széleskörű elterjedését, máskülönben az Egyesült Királyság lemaradhat a Kínával, az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval szembeni éleződő versenyben.

„Az Egyesült Királyság gyártószektorában benne van a lehetőség, hogy az ipari digitális techforradalom világvezetőjévé váljon. A kormánynak és az iparnak együtt kell működnie, hogy éljünk a lehetőségekkel, alkalmazzuk ezeket a technológiákat, dolgozzunk ki új üzleti modelleket” – nyilatkozta Greg Clark üzleti államtitkár.

3dnyomtatas_ukjovo0.jpg

A 175-ezer új állás az érintett személyek részvételével megtartott magas színvonalú tanfolyamokkal, az ipar 4.0 technológiák és felszerelések alapos megismerésével, az azokkal történő intenzív gyakorlással készíthető elő.

Az anyag speciális ajánlásokat is tartalmaz, például, hogy célszerű lenne az együttműködést segítő nemzeti digitális ökoszisztéma létrehozása, tucatnyi innovációs csomóponttal, jól felszerelt munkaterekkel, ahol kis- és középvállalatok is beruházás nélkül hozzáférhetnek 3D nyomtatókhoz és más fejlett technológiákhoz. Emellett a kormánynak anyagilag is támogatnia kellene ezeket a kkv-kat.

Karácsony előtt az ipar 4.0 adaptálásával kapcsolatos anyag is várható még.

Címkék: trendek jövő ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr213118024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása