HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új szoftverstratégiával állt elő az Ultimaker

ferenck 2017.09.28. 08:30

A holland Ultimaker az egyik legjobban csengő név a desktop 3D nyomtatás világában, a 3 és 3 Extended megváltoztatta vállalatok és szervezetek prototípus-részek előállítási módszerét, a kisszériás gyártást, eszközök és tárgyak készítését. A cég termékeivel egyre inkább az ipari alkalmazásokra, például 3D szerszámkészítésre, gépjármű-alkatrészekre stb. gondol.  

A vállalat most új kétpilléres szoftverstratégiával állt elő, hogy még jobban támogassa a 3D nyomtatótechnológia tervezők, mérnökök, kutatók és gyártók általi elfogadását és gépeik jelenleginél is jobb kihasználtságát.

3dnyomtatas_ultimcura0.jpg

A nóvum Cura szeletelő szoftverük hivatalosan október 17-én megjelenő frissített változata, valamint a több printer, nyomtatófarmok használatát optimalizáló Cura Connect. (A nyomtatófarm egyetlen nagyobb, gyorsabb stb. szupergép helyett több kisebb párhuzamos használata. Egy kicsit olyasmi, mint az infokommunikáció szerverfarmjai.)

A Cura programot külsős CAD alkalmazások (SolidWorks, Siemens NX) közötti munkafolyamat-integrációval turbózzák fel. Az integrációval tervezők és mérnökök személyre szabhatják az egyedi gyártószükségleteken alapuló munkafolyamatokat.

A hivatalosan november 7-én megjelenő Cura Connect lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyetlen platformról kezeljen több gépen több nyomtatást. Előnyeit nagyon jól kiaknázhatják mindazok, akik nagyméretű részeket printelnek. Megkönnyíti prototípusok, szerszámok készítését, egyszerűbbé teszi a kisszériás gyártást.

3dnyomtatas_ultimcura.jpg

A cég vezetősége optimistán nyilatkozott az új stratégiáról.

Paul Heiden a termékmenedzsment igazgatóhelyettese elmondta, hogy az újítások az összes Ultimaker 3 felhasználó rendelkezésére állnak. Büszkék arra, hogy megoldásaik „jövő-biztosak.” A Cura lehetőséget nyújt a munkafolyamat ipari szabvány CAD szoftverekkel való integrálását gördülékennyé tevő külsős plugin-fejlesztésekre, és ezzel a 3D nyomtatás még többek számára válik hozzáférhetővé.

„Printereinkhez folyamatosan fogunk új alkalmazásokat fejleszteni, 1 millió Cura felhasználónknak a jelenleginél is integráltabb megoldásokat kínálunk” – nyilatkozta Siert Wijna alapító.

Az Ultimaker 3D printereket Magyarországon a FreeDee printing Solutions forgalmazza, itt rendelhetők meg.

Címkék: szoftver ipar FreeDee Ultimaker nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7612903708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása