HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Több fronton újított az Ultimaker

ferenck 2017.06.29. 08:30

A holland Ultimaker új polipropilénnel (PP), az Ultimaker 3 Advanced 3D Printing Kittel, azaz haladó 3DP csomaggal, a Cura szeletelőszoftver frissített változatával és nyomtatófej-magokkal bővítette nyomtatóanyag-, kiegészítő-, eszköz- és szoftverkínálatát. Az Ultimaker 2-re és 2+-ra szintén kidolgoztak haladó 3DP csomagot.

Az újdonságokkal bővülnek az Ultimaker 2+ és a kétfejes Ultimaker 3 lehetőségei. (Az Ultimaker gépeket és anyagokat Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.)

3dnyomtatas_ultimaker.jpg

„Ultimaker 3 gépünk megváltoztatta vállalatok és szervezetek prototípus-részek előállítási módszerét, a kisszériás gyártást, eszközök és tárgyak készítését. A mostani újdonságokkal a felhasználók jobban optimalizálják és karbantartják a printereket, tartós és jó minőségű nyomatokat készítenek” – jelentette ki Paul Heiden, a cég termékmenedzsmentjének igazgatóhelyettese.

A propilén monomerből előállított és az oldószerekkel szemben tökéletesen ellenálló, tervezők és mérnökök között különösen népszerű polipropilén, egy addíciós műanyag, a polietilén és a PVC mögött „a harmadik legelterjedtebb polimerizációs műanyag. Hőre lágyul, a vegyipar állítja elő és széles körben használják. Ezek közé tartozik a csomagolás, textilipar, írószerek, műanyag alkatrészek, laboratóriumi berendezések, hangfalak, autóipari alkatrészek.” (Wikipédia)

3dnyomtatas_ultimaker0.jpg

Az Ultimaker szerint mivel új PP anyaguk vegyszerek mellett a magas hőmérséklettel szemben is remekül ellenáll, nagyon jól passzol az olyan alkalmazásokhoz, mint például elektromos alkatrészek nyomtatása. A végtermékre teljesen hasonlító, tartós és funkcionális prototípusok készítésére különösen alkalmas.

A cég három alapanyagban kínál NFC-vel azonosítható mérnöki szintű munkára alkalmas új tekercseket: CPE+ (ko-poliészter), TPU (hőre lágyuló poliuretán), PC (polikarbonát).

Az új 0.8 és 0,4 milliméteres nyomtatófej-magokkal további opciókkal bővül az alap- és a feloldható segédanyagok printelése. Felgyorsítják a nyomtatást, komplexebb a nyomtatott részek geometriája.

A Cura 2.6.1 szoftver hatékonyabban támogatja az extrúder gombokat, hálókat és ragasztók hozzáadását, könnyebbé és gyorsabbá teszi az „auto-arrange” opciókat.

Címkék: nyomtatók nyomtatóanyagok FreeDee Ultimaker nyomtatószálak nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2812626115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása