HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatás jövője a Materialise észak-amerikai igazgatóhelyettese szerint

ferenck 2017.05.09. 08:30

A 3D Printing Industry a szakterület meghatározó szereplőivel készített, folyamatosan bővülő interjúsorozattal mutatja be a 3D nyomtatás következő 5 évét. A megszólaltatottak között volt Bryan Crutchfield a Materialise North America elnökhelyettese is, és a többiekhez hasonlóan ő is a jövőbe nézett.

Crutchfield szerint a minden iparág fejlődéséhez és az innovációhoz hozzájáruló 3DP egyik fontos aspektusa, hogy megváltoztatja a mérnökök és a tervezők gondolkodásmódját – inkább additív, mint szubsztraktív gyártásban kezdenek el gondolkozni. Mivel viszonylag új gyártási módról van szó, az oktatásban és a képzésben jobban meg kell ismertetni, el kell érni, hogy legalább annyian tisztában legyenek vele, mint a hagyományos megoldásokkal.

3dnyomtatas_jovo0.jpg

Ugyanakkor mindenki előtt ott lebegnek a példák, mert világméretű orvosi, tech és gyártócégek használják már, a Materialise partnerei között szerepel a GE, a Siemens, a HP és a Microsoft. Ha ilyen kaliberű nagyvállalatok élnek a 3DP lehetőségeivel, akkor tapasztalataikat nyilvánvalóan oktató- és képzésprogramokban is hasznosítják. Ezeket a programokat a szakképzett dolgozók növekvő igényeihez igazítják, miközben a folyamatos újítások és új alkalmazások hatására szélesedik a technológiát átvevő területek köre.

A gyártóipar különösen jó helyzetben várja a 3DP következő 5 esztendejét, és nemcsak termékek előállításában, hanem a gyártási folyamat javításában, kiváló minőségű és nagyszériás gyártórendszerek pontos specifikációinak kidolgozásában is sokat segíthet, a 3DP alkalmazásával hűtő- és olvasztó megoldások tehetők tartósabbá, olcsóbbá. Munkagépek, például markolók tömege csökkenthető, lehetővé téve a termelési folyamat automatizálását kisebb és gyorsabb robotokkal.

3dnyomtatas_jovo_1.jpg

A 3DP a gyártás mellett a tárolásra és a szállításra, szervizelésre, lényegében az egész ellátási láncra komoly hatással lesz. Részek esetében nagyszériás gyártás helyett a meghibásodott darab helybeni nyomtatással történő helyettesítése nemcsak gyorsabb és olcsóbb opció, hanem kevesebb raktárterületet is igényel, azaz kevésbé kell törődni a fizikai raktárak korlátozott tereivel, a gyártóknak pedig kevesebb darabot kell termelniük, kisebb lesz a veszteségük.

A nyomtató- és nyomtatható anyagok területén nagyon komoly fejlődés várható. Elég abból a tényből kiindulni, hogy manapság szinte naponta feltalálnak valamit. Főként a pihekönnyű, lyukacsos és jó textúrájú matériák lesznek a befutók, könnyebben lehet tervezni velük és jobb teljesítményre is képesek.

Szoftverfronton a tényleges end-to-end megoldásokra való törekvések határozhatják meg a közeljövőt.

Címkék: jövő szoftver szolgáltatások nyomtatóanyagok Materialise nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1012454843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása