HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Haragvó közép-keleti istenségek nyomtatott szobrai

ferenck 2016.12.30. 08:30

Az iráni születésű amerikai Morehshin Allahyari nyomtatott szobrokkal emlékezik az iszlám és az azt megelőző közép-keleti világ, mítoszok elfeledett istenségeire, dzsinnjeire. Munkáinak a brooklyni TRANSFER galéria ad jelenleg otthont.

A művésznőt nem érdeklik az anyafigurák, ikonikus alakok, mint Athéna vagy Ízisz, fantáziáját a sötétebb, haragvó és pusztító istenalakok foglalkoztatják, a kiállítás címe sem véletlenül „Ő, aki látja az ismeretlent.”

huma.jpg

Munkáival férfi és nő, nyugati és keleti világ közti hatalmi egyenlőtlenségekre is felhívja a figyelmet. A háromfejű Huma démon például megszállja az emberi lelket, lázat idéz elő. A csillogó fekete műgyantából nyomtatott szobrot különféle talizmánok veszik körül. Tüzes hatalmát Allahyari a globális felmelegedéshez kapcsolja, és a klímaváltozásról folytatott konferenciákról, vitákról kimaradókra is gondol.

huma2.jpghuma0.jpghuma1.jpg

Címkék: vallás szobrászat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6012080213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása