HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással növeszt új fület betege karján egy kínai orvos

ferenck 2016.12.20. 11:30

A kínai Kunming kórház egyik orvosa 3D nyomtatás segítségével készít új fület egy betegnek. Az illető egy éve szenvedett súlyos autóbalesetet, életét megmentették, de az utókezelésekig összesen kilencszer műtötték meg. Sérült fülén viszont nem tudtak segíteni, annyira menthetetlen állapotba került. Hallása relatíve megmaradt, viszont a fül és más arcszövetek hiánya fizikailag és pszichikailag is nagyon megviselte.

Dr. Wang Jihua, a kórház plasztikai sebészetének igazgatója megnyugtatta: van lehetőség teljesen új fülre. A beteg először azt hitte, hogy az eredetihez csak részben hasonló pótlást kap, de teljesen más történt: az új fület a karján növesztették, ami azért még igencsak kísérleti módszer. Elő kellett készíteni: bőrtágítót ültettek a jobb alkarba, és a bőr méretét növelendő, rendszeresen fecskendeztek bele vizet. Ezt követően csípőhöz közeli porcokat szedtek ki belőle, azokat használták fel alapanyagként az új fülhöz.

kinaiful.jpg

Wang nyomtatott modellt használt a fülformához, és a porcokból kialakította a megfelelő formát. Mihelyst elkészült vele, a jobb karba ültették. Jelenleg arra várnak, hogy az óhajtott méretre nőjön, azt követően műtik a páciens fejére.

Az eljárást egy másik kínai orvos, Guo Shuzhong professzor inspirálta – az ő nevéhez fűződik a világ első fülrekonstrukciós műtéte. A két eset szinte teljesen azonos.

Wang elmondása szerint kb. három hónapot kell várni, hogy a fül beültethető legyen.

Címkék: orvosi implantátum Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6912058505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása