HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az amerikai gyártók évi 100 milliárd dollárt spórolhatnak meg 3D nyomtatással és más okos technológiákkal

ferenck 2016.11.28. 08:30

Az amerikai Szabványok és Technológia Nemzeti Intézete (NIST) kimutatta, hogy a 3DP és más kibontakozóban lévő technológiák egyrészt több mint évi 100 millió dollárt spórolhatnak meg az ország gyártóiparának, másrészt az innováció és a növekedés motorjaivá válhatnak.

sporolas.jpg

A nonprofit NIST négy fejlett gyártóterületről végzett mélyelemzéséből kiderül, hogy a 3DP önmagában az előállítási összköltséget 18,3 százalékkal csökkentő 4,1 milliárd megtakarítást jelenthet. Azokat az alkalmazásokat vizsgálták, ahol az additív gyártás a leghatékonyabb opció.

sporola0.jpg

Gyártókkal, menedzserekkel, kutatókkal és termékfejlesztőkkel készített interjúk alapján az intézet a modern technológiák elfogadásának 5-10 akadályozó tényezőjét is azonosította. 3DP gépsor felállítási költsége, a nyomtatás sebessége és a készségekkel kapcsolatos aggodalmak merültek fel leggyakrabban. Számítások alapján viszont kiderült, hogy a technológia használata már most kifizetődő.

sporolas1.jpg

A 3DP mellett a fejlett robotikát, az úgynevezett roll-to-roll (R2R) és az okos gyártást vizsgálták, amelyek együttesen generálnak több mint 100 milliárd dollár évi megtakarítást. Első helyen az okos gyártás áll 57,4 milliárd dollárral, második a robotika/automatizálás (40,1 milliárd). („Az R2R technológia olyan eljárást jelent, melynek során az általában szerves polimerből készült flexibilis hordozóra hengerek segítségével rányomtatják a speciális, vezető tintával vagy más módon készített tranzisztorokat, diódákat. Az eljárás során nagy hosszúságú, akár 50 km-es szalagok készíthetők, melyek utólag méretre vághatók, a darabok összeilleszthetők” – olvassuk a technológiáról az Óbudai Egyetem ismertetőjében.)

Címkék: jövő gazdaság robot gyártótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8511998866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása