HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Egyedi csipkét nyomtatott egy jeruzsálemi diák

ferenck 2016.11.11. 11:30

Az iskolai projektje kapcsán régi idők ruháin dolgozó Ganit Goldstein, a jeruzsálemi Bezalel Művészet és Designakadémia másodéves hallgatója különleges algoritmust és matematikai egyenletet talált ki csipke 3D nyomtatásához.

Külön érdekesség, hogy a diáklány történelmi projekten keresztül jutott el az egyik legmodernebb technológiáig, és a Héber Egyetem Kémiai Intézetével közösen dolgozta ki a „múltat ellenpontozó” kortárs designt. Az eredmény: az algoritmussal sziszifuszi kézimunka helyett az Intézet 3D printereire bízhatta a megvalósítást.

csipke.jpg

Az Intézet természetben nem található anyagokat is fejleszt, aztán tanulmányozzák, hogy az új matériák milyen területeken (kozmetika, gyógyszeripar, divat stb.) alkalmazhatók. Kitalálták, melyik anyag passzol legjobban az algoritmushoz, majd a nanorészecskéktől kezdve a ruha MakerBot gépen történő nyomtatásáig a folyamat összes fázisában segédkeztek.

Az új csipke rugalmas, jól viseli a meleget, gyorsan előállítható, egyéni ízlés szerint alakítható. Tulajdonságai és az előállítási módszer jelentik a garanciát, hogy idővel szélesebb körben elterjed.

Címkék: alkalmazások ruhatervezés történelemtudomány nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2011948863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása