HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Optikai alkatrészek 3D nyomtatással

ferenck 2016.09.19. 08:30

A 2009-ben alapított, gyorsan növekvő, szakterületén már világelső holland Luxexcel NV átlátszó optikai alkatrészeket, például lencséket, prizmákat és más komplex felületeket nyomtat. A kivitelezéshez a német Trinckle online 3DP szolgáltatóval dolgoznak együtt.

A még jobb minőség érdekében ezentúl az optikai laboratóriumok elsőszámú high-tech mérőeszköz-gyártójával, a belga Automation and Robiticsszal (A&R) is együttműködnek. Az együttműködés célja a minőségkontroll biztosítása, amelyhez az A&R egyik műszerét használják. Bíznak benne, hogy termékeik így még inkább megfelelnek a követelményeknek. Az első közös darabok 2017-ben várhatók.

optika.jpg

Sokan csodálkoznak, hogy miért éri meg lencséket printelni. A rétegről rétegre történő nyomtatás akár fénytörést is eredményező pontatlanságokkal jár, komoly csiszolómunkára van szükség stb. Mindezek ellenére kifizetődő, mert például jócskán lerövidül a gyártási idő.

A Luxexcel saját technológiát is kidolgozott: a Printoptical © Technology pontosan az említett problémákra jelent megoldást.

Azt szeretnék, ha a jövőben mindenki hozzájuthatna nyomtatott lencsékhez.

Címkék: optika ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2811719357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása