HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Cégösszeolvadás a fémnyomtatás jegyében

ferenck 2016.09.16. 08:30

Felpörögtek az események a fémnyomtatásban, nemrég például a Progressive Technology és az Innovate 2 Make (i2M) jelentette be, hogy erőiket egyesítve Progressive Technology – Advanced Manufacturing néven dolgoznak új megoldásokon, és alkalmazzák a különösen kis mennyiségben gyártott bonyolult alkatrészek esetében optimális additív gyártótechnológiát.

„Amikor először beszélgettünk 3D nyomtatásról, hagyományos gyártási folyamatok helyettesítését értettük rajta. Ma már másról, komplex részek gyártásáról van szó, amelyeket aztán más módszerekkel, például CNC-gépekkel kell továbbfinomítani” – nyilatkozta Mike Kelly, az i2M igazgatója.

femnyomtatas_2.jpg

Az 1977-ben alapított Progressive Technology többek között a Forma 1 hálózathoz szolgáltat alkatrészeket, kliensi köre az egészségügytől a repülőgép-ipari és katonai szektorig terjed ki. Rengeteget tesz a CNC továbbfejlesztéséért, izgalmas munkakörnyezet kialakításáért, amiben komoly lökést jelenthet a 2012-ben indult i2M-mel való egyesülés. Az i2M azon kevés brit cégek egyike, amelyek két EOS M280 lézeres platformot használnak. Ambiciózus tervük, hogy az additív gyártás teljes skáláján világviszonylatban is kiválósági központként tekintsenek rájuk.

Az együttműködés alapvető ipari átalakulásokhoz vezethet. A Progressive Technology becslések szerint a tavalyi 6,8 millióhoz képest 9 millió fontnyi eladással zárja 2016-ot. A részleteiben is megtervezett könnyű és költséghatékonyan előállítható alkatrészek az autó-, a légjármű- és az újrahasznosítással foglalkozó iparágakban találhatnak új piacokra.

Címkék: jövő ipar fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr111707287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása