HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatás forradalmasítja a fogászatot

ferenck 2016.09.14. 11:30

A 3D nyomtatás lehetőségei napról napra bővülnek, egyetlen probléma, hogy a hype miatt kívülállók hajlamosak összekeverni 2026-tal a jelent. Az egyik legérintettebb terület a medicina és az egészségügy, például a fogászat, ahol „csendes forradalom” megy végbe a szakértők szerint.

Implantátumokat nem is olyan régen még lényegében „szabadkézzel” ültetett be a fogorvos a szken alapján. Maga döntötte el, hogy lényegében hova is fúr, esetleg útmutató alapján dolgozott, és találta meg a pontos helyet. A költségek is magasak voltak, egy fúrási útmutató például 350 dollár.

fogaszat.jpg

Az olyan hozzáférhető és pontos 3D nyomtatóknak hála, mint az FDA pecséttel rendelkező, orvosi célú alapanyaggal dolgozó Form 2 SLA 3D nyomtató, minden megváltozik, 15 dollár alá levihető az útmutató ára. Reggel leszkennelik a páciens állkapcsát, az útmutatóhoz elkészítik a digitális fájlt, napközben kinyomtatják, és még aznap kivitelezhető a beavatkozás. Összességében 90 százalékkal rövidül le az idő, sokkal jobb a minőség, biztonságosabb az egész. Mivel a fogorvos kevesebbet időzik a sebészi beavatkozással, többet tud konzultálni pácienseivel.

Az 3DP fogászati alkalmazásai nem annyira látványosak, mint a bioprintelt szövetek, vagy lakóházak, robotok, viszont a technológia hatása óriási, hatékonyabb a munka, elviselhetőbb a szájsebészeti stb. beavatkozás.

Ezért beszélnek csendes forradalomról.

Címkék: orvosi fogászat

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1311702369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mezdema 2016.10.26. 11:37:25

Nagyon szuper cikk! Még jó, hogy az www.ejjelnappalifogaszat.hu fogászatomon emberek dolgoznak és gyorsan megcsinálják ugyan ezt.
süti beállítások módosítása