HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

120 centis Eiffel-tornyot nyomtatott egy tízéves holland diák

ferenck 2016.07.05. 08:30

A tízéves holland Atbin különleges szobrokat mutatott be a május végi párizsi Innorobo 2016-on: nyomtatótollal készített 120 centis Eiffel-tornyot, szintén egy méternél magasabb Pisai Ferdetornyot és egy drón vázát (utóbbit elektronika nélkül, így a gép egyelőre értelemszerűen nem repül).

eiffel_1.jpg

A színes szobrok egyáltalán nem lepték meg a szülőket, mert fiuk a tanulásban is jeleskedik, az oktatási rendszerben már átugrott két osztályt, és ha így folytatja, 13-14 éves korára egyetemig is eljuthat. Elsősorban a tudomány és a technológia foglalkoztatja, többek között a csillagászat, az aeronautika, a kozmológia és a földrajz. Folyamatosan kísérletezik új dolgokkal, különféle technikákkal, 3D modellezéshez Cinema 4D-t használ, kedvenc videojátéka a Kerbal Űrprogram. Megtanult programozni, imádja a 3D nyomtatást, és a három szoborhoz, a tervek fizikai formába öntéséhez semmi más nem kellett neki, csak egy nyomtatótoll!

eiffel0.jpg

A párizsi rendezvényre a város legismertebb műemlékével, az Eiffel-toronnyal készült. A részletes szerkezeti térképen alapuló kivitelezéssel két hónapig részidőben, iskola után, két hétig pedig teljes napokon keresztül foglalkozott. A 120 centis toronyhoz ABS-t és húsz különféle színt használt.

eiffel1.jpgeiffel2.jpg

A Pisai Ferdetorony nyomata talán még izgalmasabb, hiszen Atbin a ferdülést is pont úgy kapta el, mint a valóságban látjuk. A mintegy 200 méter ABS nyomtatószálból készült szerkezet stabilizálásához kockaformájú követ használt.

Címkék: oktatás szobrászat drónok ABS nyomtatótoll

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr408865510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása