HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hogyan mentette meg a tajvani Yi Yi cica életét a 3D nyomtatás?

ferenck 2016.07.04. 08:30

Hónapokkal ezelőtt a tajvani Pingtung városban egy járókelő pocsék körülmények között talált egy kóborcicát. A melegedésre és alvásra szolgáló őrlőgép okozta a macska vesztét: a működésbe lépő masina levágta mindkét hátsó és egyik elülső lábát. A járókelő így bukkant rá, és azonnal bevitte a közeli állatkórházba.

cica.jpg

Részletes kivizsgálás után az orvosok eldöntötték, hogy csak amputációval menthetik meg a cica életét. A Hulk Black Jack néven ismert Chen Yung sikeres sebészi beavatkozást hajtott végre rajta, és 12 órával a műtétet követően az állat már evett, és az életkedvét is visszanyerte.

cica0.jpg

Folyamatos megfigyelés alatt tartották, és megállapították, hogy napról napra nő. Ultrahanggal kiderítették, hogy terhes. Az elérzékenyült állatorvosok eldöntötték: 3D nyomtatással pótolják a három végtagot. Az ideiglenes lábak funkcionáltak, az anyamacska két hónappal később négy cicagyereknek adott életet. A kiscicák azonban alultápláltság okozta szívelégtelenség miatt a szülés után hamar meg is haltak.

cica2.jpg

Haláluk az orvosokat és az anyát egyaránt sokkolta. De a történet ezzel még nem ért véget, mert a kórházban három másik kiscica anyja pont akkor halt meg, és a személyzet által Yi Yinek nevezett kóbormacska megkedvelte, sajátjaiként kezdte el kezelni őket.

cica1.jpg

Chen Yung elhatározta, hogy Yi Yi állandó és személyre szabott printelt lábakat kap. Gőzerővel dolgoznak rajtuk.

Címkék: állatok művégtag Ázsia Tajvan

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr508863812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása