HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Életnagyságú nyomtatott hasonmás 3 ezer dollárért

ferenck 2016.06.06. 08:30

Az innovatív 3D szkennelő és nyomtatótechnológiákat használó new yorki Body Labs és a Voodoo Manufacturing designcég május eleji hírre reagálva, amelyben egy cég 30 ezer dollárért kínált életnagyságú nyomtatott hasonmást, elhatározta, hogy az összeg tizedrészéért megteszi ugyanazt. Jonathan Schwartz, a Voodoo Manufacturing társalapítója be is mutatta, hogyan készült el saját szobra: egész testét leszkennelték, a teljes nyomathoz 88 részt kellett összeszerelniük.

A részeket a Voodoo Manufacturing brooklyni gyárában printelték, ahol eleve 150 MakerBot dolgozik. A 88 rész mindegyike elég kicsinek bizonyult ahhoz, hogy egyetlen desktop printer kinyomtassa. A részenkénti printelés nagy előnye az egyetlen darabban történő kivitelezéssel szemben, hogy szimultán 88 gépen történt, amivel a cég számításai szerint drasztikusan csökkentették a munkaidőt. Nagy géppel harmincszor annyi ideig tartott volna az egész. Számszerűsítve: a nyomtatás 24 óráig sem, gépidőben pedig 623 órát tartott. 14,7 kiló műanyagot használtak fel hozzá.

lifesize.jpg

A darabokat felcímkézték, belsejükbe kis lyukakat fúrtak, és így viszonylag könnyen egybeszerelték őket. Schwartz szerint olyan volt az egész, mint egy nagy kirakós játék.

A szkennelés a Body Labs több egyetemmel közösen kidolgozott technológiája miatt volt különleges: mihelyst a szkenek digitális modellé állnak össze, a figurák animálhatók és mozgathatók.

lifesize0.jpg

A két cég bizakodik, hogy több szektort (divat, orvostudomány stb.) sikerül meggyőzniük életnagyságú és pontos embermásolatok használatáról.

Címkék: emberi test 3D modellezés 3D szkennelés életnagyságú modell

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1008782372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása