HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ékszernyomtatás közvetlenül a bőrre

ferenck 2016.05.25. 11:30

Az Autodesk és a Carnegie Mellon Egyetem Exoskin nevű új technológiájával közvetlenül a bőrre nyomtathatók ékszerek. Az egyelőre fejlesztési stádiumban lévő megoldás az ékszernyomtatás mellett más területeken szintén hasznosítható lesz: fitneszmérők, okos szemüvegek, orvosi eszközök (fogszabályzók, kötések stb.).

exoskin.jpg

Két lépésből áll: az elsőben testünkre rajzoljuk az óhajtott mintát, esetleg valaki mást kérünk meg rá. Ne tollra, ecsetre vagy ceruzára gondoljunk – rajzolás közbeni kézmozdulatainkat a Microsoft Kinectet és mélységi kamerát használó Tactum rendszer követi, és vetíti bőrünkre a mintát, létrehozva a folytatáshoz szükséges digitális alapokat. A Tactum felismeri és korrigálja, ha elrontottunk valamit.

exoskin0.jpg

Következő lépésben a közvetlenül testre nyomtatásra kitalált ExoSkin eszköz percek alatt felviszi a bőrre semmilyen egészségi kockázatot nem jelentő agyagszerű anyagot.

exoskin1.jpg

A technológia egyelőre inkább kézi vezérlésű, a közeljövőben automatizáltabb változat és még több „bőrbarát” anyag várható.

Címkék: ékszer innovátorok Kinect Autodesk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr468743652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ccvv 2016.05.27. 19:09:02

Ez a tejszínhab ékszer? Azt hiszem minden valódi émszerkészítő kikérneti magának. Persze, tudom, hogy a 3D még sokat fejlődhet, de mindenre nem lesz jó. Tudom, hogy már használnak viaszplottert, és nemesfémgyurmát is láttam, de a sztártrekkes "megnyomom a gombot"-effekt sosem lesz a valóságban. Fogszabályozónyomtatás... Háháhá, aki valaha is látott, az tudja, milyen precizitással készülnek az alkatrészek.
süti beállítások módosítása