HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott gyűrű figyeli a Parkinson-kór szimptómáit

ferenck 2016.02.05. 08:30

Utkarsh Tandon, cupertinoi középiskolás diák gyerekkorában, évekkel az esemény után látta a YouTube-on, ahogy a Parkinson-kóros Muhammad Ali meggyújtotta az 1996-os atlantai olimpia lángját.

Azóta a betegek reszketését és mozdulatait monitorozó, az adatokat iOS appon keresztül elérhetővé tevő gyűrűt nyomtatott. Az adatgyűjtéshez gépitanulás-modellt használ, a belőlük kinyert információ – részletes napi beszámoló –alapján dönthetnek az orvosok az éppen szükséges gyógyszerekről, kezelésről.

parkinson.jpg

A Gyűrűk Urát idéző Egy Gyűrű nevű kütyühöz egy verseny első helyezését követően az UCLA adott támogatást, most pedig a gyártáshoz szeretne a Kickstarteren pénzt összegyűjteni a fejlesztő. Használatához semmi más nem szükséges, csak fel kell húzni az ujjra.

parkinson1.jpg

A Shapeways-nél nyomtatott műanyaggyűrű belsejében lévő Bluetooth mikrochip kapcsolódik az apphoz. Tandon a remegéseket három csoportba soroló algoritmust is fejlesztett hozzá.

parkinson2.jpg

A mindössze 1500 dolláros Kickstarter-kampány eredményességétől teszi függővé, hogy az Egy Gyűrűt több méretben elkészíti, iPodra is alkalmazhatóvá teszi, vagy sem. Valószínűleg igen, mert az óhajtott összegnek több mint a fele összegyűlt már. A gyűrű stílusán szintén szeretne finomítani, lehetséges, hogy a következő változathoz más nyomtatóanyagot használ.

Címkék: orvosi műanyag Kickstarter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr238360854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása