HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Duke-felmérés a 3D nyomtatásról

ferenck 2016.02.02. 08:30

Növekednek, sokasodnak a 3D nyomtatólaboratóriumok. A Duke Egyetem néhány éve egy Printrbot fémprinterrel kezdte, és ma már 35 nyomtató üzemel az intézményben. A kampusz különböző pontjain 250 diák fér a gépekhez.

A labor gyarapodásának következtében felmerült a kérdés, hogyan lehetne legjobban kihasználni a technológiát. Esettanulmányt készítettek, hogy az egyetemek hogyan élnek a 3DP laborok adta lehetőségekkel.

duke1_1.jpg

Lelombozó eredmény jött ki: a felsőoktatási intézmények ugyan beszerzik a gépeket, aztán gyakran nem tudják, mit kezdjenek velük, hogyan tartsák őket karban, mit kezdjenek 3DP ökoszisztémájukkal.

duke.jpg

A Duke kutatói megállapították, hogy az egy printerhez egy PC megoldás helyett a 3DPrinterOS által biztosított felhőinfrastruktúrán keresztül lényegesen gazdaságosabb a működtetés és üzemeltetés, gördülékenyebb a munkamenet.

Címkék: trendek oktatás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr698345830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.02.03. 15:27:15

Mi abban a meglepő, hogy nem használják?

A 3D nyomtató egy játék. Nagyon jól lehet használni ha valamit normális tömeggyártás előtt ki akar próbálni az ember, oszt ennyi. Kényelmesebb mint papírból és gyurmából makettezni.
süti beállítások módosítása