HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott robot tisztítja a vízfelületet

ferenck 2015.11.19. 08:30

Egy vízibogár különleges robot fejlesztésére és nyomtatására ihlette a Bristol Egyetem kutatóit. A saját magát meghajtó robot úgy néz ki, mintha „csónakázó” mozgást végezne természetes és mesterséges tavak felületén, menet közben pedig elpusztítja a mikrobákat.

A gépet az elfogyasztott mikrobák „működtetik”, így nincs szükség újratöltésre. Remekül használható a környezet monitorozására, víztisztító rendszerekhez.

bristol.jpg

A prototípus biológiailag inspirált két alrendszerből áll. Az egyik a vízfelületen történő siklást biztosító meghajtó mechanizmus, a másik a mikrobás üzemanyagcella (MFC), azaz a „gyomor.” A gyomor alakítja át a mikrobákat a motor működéséhez szükséges elektromossággá.

A robot megissza a baktériumokkal teli vizet, amit az MFC elektromossággá konvertál, az elektromosság propellerszerű mozgást generál, a mozgás előrébb viszi a gépet, a gép újabb vízadagot fogyaszt el.

Ez az ismétlődő, ciklikus folyamat teszi az energiafelhasználás szempontjából autonómmá. A mesterséges organizmus hosszú ideig képes saját magát ellátni energiával.

Címkék: robot környezetvédelem víz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr28088832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása