HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hattengelyes nyomtatórobot

ferenck 2015.11.17. 11:30

A Stratasys-szel partneri kapcsolatban álló szilícium-völgyi Arevo Labs még márciusban állt elő FFF technológiához használható több ipari kompozittal. Azóta a nyomtatási folyamatot a mechanikai és hőteljesítmény előrejelzésével optimalizáló 3DP szoftverrel is bővítették a portfoliót. Legújabb fejlesztésük egy méretezhető „Robotalapú Additív Gyártóplatform” (RAM).

hattengelyes.jpg

A platform kereskedelmi forgalomban beszerezhető hattengelyes robotból áll, hőkezelő rendszerrel, rétegező fejjel. Az Arevo szoftvercsomagjával működik, és az ABB RobotStudio programozó és szimulációs szoftvert is beleintegrálták. Újdonsága abban áll, hogy ez az első robotalapú additív gyártóplatform, amelyet összetett részekre optimalizáltak. Nem kötik meg a hagyományos kartéziánus printerek korlátai.

Sok cég és kutatóintézet próbál valami hasonlót fejleszteni, de nyilvánvaló, hogy a piacon a RAM platform jelenik meg először. Egyre többen használnak robotkarokat is. A karok szabadságfoka eleve bíztató, nagyméretű szerkezetek gyárthatók velük. Mint az új platformmal.

Címkék: robot gyártótechnológiák Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr438084500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása