HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kinetikus gyűrű mozgó drágakövekkel

ferenck 2015.10.02. 11:30

Sokak szerint a csúcsminőségű nyomtatott ékszerek komoly szerepet játszhatnak a 3DP mainstreammé válásában. A hongkongi Vulcan Jewelry három mozgó drágakövet tartalmazó Kinetikus Gyűrűje is ezen ékszerek közé tartozhat.

A tíz éve a helyi 3D animáció-iparban dolgozó cégalapító Desmond Chant korábban is érdekelte az ékszerészet, 2013 karácsonya előtt viszont megfogalmazódott benne a Vulcan Jewelry ötlete. Egyszerű okból: feleségének semmiféle ajándékot nem talált, és eldöntötte, hogy saját maga készít egyet. 3D modellezői ismereteit felhasználva csillag formájú ezüstfüggőt nyomtatott.

kinetic3.jpg

Azóta egyre izgalmasabb darabokkal, például egy Salvador Dali ihlette keresztbe ágyazott fát ábrázoló újabb függővel állt elő.

Legújabb munkáját kinetikus golyók inspirálták – egyedi ezüstgyűrűbe tett három rubingömböt. Viselője mozgásával a gömbök is elkezdenek a gravitáció törvénye szerint, felülről lefelé, spirálisan mozogni.

kinetic.jpg

„Szabadság és rabság kényes egyensúlyát fejezik ki” – nyilatkozta Chan, akinek egyébként nyomtatója sincs, öntőformákkal dolgozik, és mihelyst megtalálja az ideális változatot, az Autodesk Maya szoftverével kidolgozott designt ahhoz módosítja, majd .stl fájllá alakítja át. A fájlt vagy az i.materialise-nak vagy a Shapeways-nek küldi el printelésre.

kinetic2.jpg

A rubinkövek beágyazása bonyolultabb feladat volt, de megoldotta. A gyűrű a Vulcan Jewelry honlapján és az Etsy online shopjában is megrendelhető, 273.75 dollárba kerül.

A közeljövőben a mozgó gömböket karkötőbe és nyakláncba szeretné integrálni, és a felhasználót az alkotói folyamatba bevonó, személyre szabott ékszerekben is gondolkozik.

Címkék: ékszer Ázsia Shapeways

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1007877884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indapicsa 2015.10.04. 00:43:57

Kircsi meg minden, csak sajnálnám, hogy egy-egy ilyen pörgetés mennyit amortizál a kis rubintokon. Persze aki elég burzsuj, az vesz másikat! :P
süti beállítások módosítása