HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jégház a Marson

ferenck 2015.09.30. 11:30

A NASA és az America Makes 3D nyomtatott lakóhelyek versenyét a több kutatócég és tudós együttműködéseként kidolgozott Marsi Jégház projekt nyerte.

A kutatók szerint a vörös bolygón a jég az ideális anyag az élet fenntartására. A ház 5 centis jégpáncélja tökéletes, az eddig javasolt regolitnál, helyi kőzeteknél stb. is nagyobb védelmet nyújt a különféle (ultraviola, galaktikus gamma stb.) sugárzások ellen, a természetes fényt viszont átengedi. Mivel a víz a szénalapú élet elsődleges forrása, és a Mars bizonyos részein nagymennyiségben előfordulhat, a humán és növény-ökoszisztéma fenntartásához a helyszínen fogják a vizet és a jeget hasznosítani (miután az első expedíció sikeresen landolt).

A nyomtatáshoz a Mars és az anyag jellemzőit maximálisan figyelembe vevő speciális technológiát dolgoztak ki.

mars1.jpgmars2.jpgmars3.jpgmars4.jpgmars5.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr187862910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spinat 2015.10.01. 10:34:09

végülis csak folyamatosan kell építeni, mert kívül az alacsony nomás, belül meg a hömérséklet miatt olvad/szublimál whatever.
süti beállítások módosítása