HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A világ első nyomtatott hotele?

ferenck 2015.09.10. 11:30

Az utóbbi két évben egyre több cég verseng, hogy melyikük jegyzi majd az első valóban lakható nyomtatott épületet. Pár hónapja Dubai állt elő érdekes tervvel, az olasz WASP szintén nyomul, a legújabb tervek pedig a Fülöp-szigeteken, a hedonizmusáról ismert Angeles városára vonatkozóan láttak napvilágot. A Lewis Grand Hotel masszív bővítésére vonatkoznak, amely 3D nyomtatással történik. Ezt követően pedig Lewis Yakich, a hotel anyagtudományokból diplomázott kaliforniai tulajdonosa házakat akar nyomtatni a környéken. Mielőtt az ingatlan- és hotelüzletre váltott, és látókörébe kerültek a Fülöp-szigetek, az Intelnél dolgozott mérnökként.

Yakich nem szereti a hagyományos megoldásokat, és a 3D nyomtatás mellett döntött. Nem akárkit beszélt rá a projektben való részvételre: a kivitelezésben a minnesotai printelt fantáziakastélyáról ismert, saját betonnyomtató módszert jegyző Andrey Rudenko segíti.

A munkákat már elkezdték, és szerencséjük is volt, mert a Fülöp-szigeteken épületnyomtatáshoz jól használható, vulkanikus hamuval összekeveredett homok található.

Rudenko hónapokig tervezte a printer nagyobb részeit, amelyet a helyszínen szereltek össze, és teszteltek. Első körben 10,5 x12,5 méteres, 3 méter magas villát építenek a hotelhez. Még az extraméretű yakuzit is printelték. A bővítés első része kész, hamarosan jön a folytatás.

Angeles szelleméhez híven, a villa partihelyszínként fog funkcionálni.

angeles.jpgangeles2.jpgangeles3.jpgangeles4.jpgangeles6.jpg

Címkék: épületnyomtatás innovátorok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr667772958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.09.11. 12:16:24

Aztán az egészet kiöntik vasbetonnal? Így könnyű...
süti beállítások módosítása