HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az első sztereolitográfiával nyomtatott hegedű

ferenck 2015.08.10. 11:30

A zene a 3D nyomtatás egyik legjobban mediatizált alkalmazási területe, többek között hangszerek alakíthatók ki egyéni ízlés szerint. A 3D Various is ezt tette: áttetsző műgyantából nyomtatott különleges hegedűt. A hangszer sztereolitográfiával készült, és ez az első hegedű, amelyhez ezt a technológiát használták.

violin.jpg

A tervező – és egyébként hegedűművész – Laurent Bernadec eredeti Stradivari hangszerből indult ki, és a CAD modell elkészülte után egyetlen darabban nyomtatta a Pauline nevű hegedűt. Ergonomikus szempontokat igyekezett érvényesíteni: könnyűre és a zenész mozdulataihoz tervezte, de arra is ügyelt, hogy a húrok hibátlanul működjenek, ne pattanjanak szét, és a hangok a lehető legjobban érvényesüljenek.

A nyomtatáshoz egy Stratasys SLA gépet használt, az utómunkálatoknál pedig az UV polimerizáció lehetőségével is élt, amire azért volt szükség, mert így hosszabbítható meg a hangszer élettartama.

Címkék: hangszer sztereolitográfia Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr47693998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása