HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

PLEN2, a legújabb nyomtatható japán robot

ferenck 2015.07.03. 11:30

Az összes nélkülözhetetlen részt – kontrolpanelt, szervomotorokat és kiegészítőket – tartalmazó PLEN2 csomagból különösebb műszaki ismeretek nélkül, 3D nyomtatással, csavarhúzóval és kellő türelemmel a legendás Asimohoz hasonló, 20 centi magas és egész kifinomult robotot építhetünk.

plen.jpg

Az okostelefonnal vagy PC-vel irányítható gép kisebb tárgyakat képes cipelni, táncra perdül, ha kell, és mindezek mellett focizik is. A felhasználó az online előrendelhető PLEN2 mozgását, arckifejezését és más funkcióit is vezérelheti, módosíthat rajtuk.

plen2.jpg

A sikeres Kickstarter-kampányt követően – amelyen PLEN2-t a „világ első nyomtatható nyílt forráskódú humanoidjaként” reklámozták –, két új szoftver is a felhasználók rendelkezésére áll. A Mozgásszerkesztővel kódírás nélkül dolgozhatunk ki, oszthatunk meg online új mozgásfunkciókat. A Szcenográfia a képi nyelvek megismerésében és a programozás elsajátításában segíti a fiatal érdeklődőket.

plen3.jpg

A teljes csomag ezer dollárba kerül, az első szállítások decemberben várhatók. A projekt résztvevői júliusban pilot program keretében tartanak programozási és robotikai képzést a Kamakurai Nőegyetem általános iskolájában. Natsuo Akazawa, projektvezető azt is elmondta, hogy a nyílt forrású adatokat, forráskódot, sémákat, tervrajzokat és 3D adatokat a nagyközönség számára is elérhetővé teszik, és remélhetőleg sokan részt vesznek majd az augusztusi nyílt együttműködésben.

Címkék: robot Japán Kickstarter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr937591590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása