HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D Systems beszállt az e-NABLE művégtag-projektjébe

ferenck 2015.06.15. 11:30

Néhány lelkes 3DP rajongó együttműködéséből rövid idő alatt önkéntesek világméretű hálózatává nőtte ki magát a művégtag-nyomtatással foglalkozó e-NABLE. Nemrég például a Google támogatta 600 ezer dollárral a kezdeményezést.

Június 11-én pedig bejelentették az e-NABLE Közösségi Alapítvány (ECF) és a 3D Systems együttműködését. Új műkéz-tervet készítettek, amelyet a szakterület élenjárójának gépein fognak nyomtatni.

enable1_1.jpg

A mai helyzet nagyjából úgy írható le, hogy bármely 3D printerrel rendelkező személy az e-NABLE-en keresztül, tervrajzaikat használva, egyedi esetekre alkalmazva léphet kapcsolatba olyanokkal, akiknek művégtagra lenne szükségük.

enable2_1.jpg

A 3D Systems és az ECF partner-együttműködésének egyik következményeként legalább négy egyetem kapcsolódik be a projektbe (ECF Partner Labs) és használhatja szabadon páciens-specifikus kezek létrehozására a technikai tanácsadóként is közreműködő 3DS technológiáit: CubePro printereket, Sense 3D szkennereket, tervezőszoftvereket és a Touch 3D stylust. Az e-NABLE összes eddigi munkájához hasonlóan, a fájlokat és a használati útmutatás videót ezúttal is közkinccsé teszik. Az új műkéz tervrajza a 3DS Iron Mant jegyző ipari tervezője, Evan Kuester munkája.

A 3DS azt is vállalta, hogy tantervet dolgoz ki azzal a céllal, hogy iskolákban is foglalkozzanak művégtagok tervezésével és nyomtatásával.

enable3_1.jpg

Az együttműködéssel a rászorulók mellett a két fél szintén jól jár: az e-NABLE tekintélyes, komoly múlttal és tapasztalattal, szerteágazó kapcsolatokkal rendelkező szakmai szövetségesre tett szert, a 3DS pedig újabb terület fejlesztéseibe kapcsolódik be, ráadásul a mainstream és a maker-közösségek által egyaránt pozitíven fogadott projekttel.

Címkék: művégtag Google 3D Systems e-NABLE

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr927543660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása