HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Zümmögő darázsdrónok

ferenck 2015.06.12. 08:30

3D nyomtatás és dronológia tökéletesen összeillenek. Semmi meglepő nincs abban, hogy érdeklődő barkácsolók nyomtatott részekkel módosítják, javítják ki vagy formálják egyedivé a boltban megvett drónokat. Nagyjából ezt teszi Kai Bracher német grafikus, designer is: a vezető nélküli légi járművek (UAV-k) világában népszerű, már a 3.0 változatnál tartó pirinyó RC Mikrodrónt alakította át printelt darabokkal darázzsá.

A brit Extreme Fliers által fejlesztett 100 dolláros gépet könnyű irányítani, eleme sokáig kitart, ráadásul az előre beleprogramozott különféle repülésminták és trükkök miatt még jobban szeretik a felhasználók. Hamarosan be is indul a 3.0 crowdfunding kampánya.

dron1_2.jpg

A mikrodrón külső burkolatát egyszerű eltávolítani, és bármivel helyettesíthető. Magyarán ideális 3D nyomtatott részekkel való barkácsolásra.

Bracher az idei berlini 3DP Show-n találkozott Vernon Keswll-lel, az Extreme Fliers ügyvezető igazgatójával. Ő printelt sárkányos kilincseket mutatott be, Keswell az RC 3.0 majdani Indiegogo-kampányát promótálta, és közben megtetszettek neki Bracher munkái. Eldöntötték, hogy valami hasonlót fog alkotni az új drónhoz.

dron2_2.jpg

Megtette, de sárkány helyett „darázsbőrbe” öltöztette, ami a 2.0-hoz is tökéletesen passzol. Négy hétig, ZBrush-sal dolgozott rajta (a tervrajzok a Shapeways-en érhetők el). Könnyű őket összeszerelni, feltenni a drónra. És még jól is mutatnak.

Bracher azonban nem elégszik meg ennyivel. Hamarosan jönnek a sárkánydrónok is.

Címkék: drónok Indiegogo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr87535048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása