HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás a fogászatban és az ékszerészetben

ferenck 2015.06.09. 11:30

Az iparági elemzéseket készítő Smart Tech Publishing két szakterülettel foglalkozó tanulmányokat tett közzé a napokban: az egyik a 3DP fogászati, a másik az ékszerészeti jelenét és jövőjét vizsgálja.

Az additív gyártás a jelenlegi fogászatban 780 millió dolláros piac. Koronákat, hidakat, modelleket stb. készítenek vele. A következő évben több mint kétszeres növekedés várható, 2020-ra pedig 3,1 milliárd dollár feletti piacot prognosztizálnak. A 3,1 milliárdból 480 millió speciális printerek eladásából jöhet majd be. A ma is népszerű fogászati rendeltetésű 3D szkennerek szintén komoly bevételeket generálnak.

smartech.jpg

Az ékszerészet a 3DP egyik „legrégebbi” és leggyakrabban emlegetett, látványos alkalmazási területe. A technológia jócskán megkönnyíti a tervezők munkáját. Az általuk használt polimer 3DP hardver eladások 2019-re megduplázódnak, ami 160 millió dollárnyi eladást jelenthet. A növekedés egyik motorja az olcsóbb nyomtatók megjelenése. Az öntés nélküli közvetlen ékszerprintelés iránt szintén nő az igény, az igényeket kielégítő gépek négy év múlva 52 milliós bevételt generálhatnak.

A polimert és/vagy különféle fémeket használó ékszer és divattermékek nyomtatásából jelenleg 2,6 milliárd bevétel keletkezik. 2020-ra 11 milliárdot prognosztizál a Smart Tech Publishing.

Címkék: trendek ékszer fogászat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr577527430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása