HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott Buddha-szobrok japán szentélyekben

ferenck 2015.06.05. 08:30

Az összes japán buddhista szentélyben láthatunk Gautama Buddha szobrot. E szobrok többsége nagyon régi, rendkívül értékes muzeális darab, így nem meglepő, hogy egyre többet tulajdonítanak el vagy igyekeznek eltulajdonítani. 2007 és 2009 között 105 szoborlopásról számoltak be. Zömük az ország ritkábban lakott részein történt.

buddha3_2.jpg

A sajnálatos tényt és statisztikákat konstatálva, több szervezet, csoport döntött úgy, hogy a szobrokat 3D nyomtatott másolattal kellene helyettesíteni. A Wakayama Műszaki Főiskola diákjai például egy 51 centi magas darabot szkenneltek le, majd készítették el hat hónap alatt a 3DP replikát. Az egyébként üveggel óvott eredetit biztonságos helyre tették, a templomban pedig a 3D változat áll, amelynek van még egy komoly előnye: mivel semmi sem védi, a hívők megérinthetik, és így a látáskárosultak is jobban átélhetik a vallásos élményt.

buddha2_3.jpg

A diákok több szentélynek készítettek már másolatot, folyamatosan nő az érdeklődők száma, ráadásul nemcsak templomok, hanem múzeumok is mind inkább megfontolják a 3DP opciót.

Címkék: vallás Japán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr107518436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása