HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással javítanak amerikai harci repülőket

ferenck 2015.05.06. 08:30

Az amerikai légierőnél a pilóta nélküli X-47B gép landolását tesztelték, és komoly problémák merültek fel a farokban lévő elfogóhoroggal. Helyszínen tartózkodó műszaki szakemberek szerint az egymillió dolláros javítás minimum 8 hónapig, de talán egy évig is eltartana. Ennyi ideig nem akartak várakozni, és a légierő egyik speciális javítóműhelyéhez fordultak. A műhelyben naprakész csúcstechnológiákkal, köztük három 3D printerrel dolgoznak.

A munkát egy napa alatt elvégezték, és mindössze 240 dollárba került. Az elfogóhorgot átalakították, új részeket nyomtattak hozzá, a géphez jobban illeszkedő, teljesen egyedi darabbá formálták át.

repulo_1.jpg

Ezek az új műhelyek több okból is megváltoztathatják az amerikai hadsereg légi, földi és vízi járműveinek karbantartását: több technológiát (sztereolitográfia, szelektív lézeres szinterezés stb.) használnak, gyorsabb és olcsóbb a javítás, könnyebben módosíthatók alkatrészek, fémekkel is dolgoznak. A printerek akár a helyszínen, például hajón is munkába állíthatók.

Címkék: repülő hadügy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr177296529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása