HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatószálak

ferenck 2015.05.05. 08:30

A desktop gépekhez anyagokat fejlesztő Taulman3D által bemutatott Alloy 910 azért tűnik ígéretesnek, mert szakítószilárdsága a legerősebb kopoliésztereknél is jobb, kémiailag nagyon ellenálló, és a nejlonoknál is tartósabb.

A fejlesztőknek módosító segédanyagok, például szén nanocsövek, szénrostok és szűrők nélkül sikerült „színtiszta” polimerrel elérniük ezeket az anyagi tulajdonságokat, ami azért fontos, mert bármilyen méretű fúvókával lehet használni, illetve lehetővé teszi a 245 Celsius fokon történő nyomtatást. Kisebb és nagyobb alkatrészek printelésére egyaránt alkalmas.

taulman_1.jpg

A német INDIMATEC PEEK nyomtatószála szintén ígéretes. Olvadáspontja rendkívül magas, 343 Celsius fok, kopásállóbb a titánnál és az acélnál, vegyi szempontból inaktív, biokompatibilis (tehát műtétnél, implantátumoknál használható). Az anyag nem új, viszont most készült el az FDM gépekkel kompatibilis változata, amivel jelentősen bővülhet az alkalmazási kör.

Címkék: nyomtatóanyagok nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr537295925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása