HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Energiagyűjtés nyomtatott eszközökkel

ferenck 2015.04.07. 08:30

Andreas Haeuser, német repülőmérnök öt éve foglalkozik 3D nyomtatással. Nemrégi projektjei közül az energiagyűjtésre kitalált printelt szélturbina és hőlégmotor tűnnek a legizgalmasabbnak. Két év fejlesztés, számos prototípus, laboratóriumi tesztek állnak mögöttük.

A nyomtatható fájlokkal és részletes használati utasítással együtt a szélturbina és a napenergia-gyűjtő hőlégmotor is megvásárolható a mérnök RepRap oldalán. Nem kerül sokba, 12 dollár a kezdőár.

energy.jpg

„Nem játékokról vagy bemutató modellekről, hanem nagyon praktikus, villámlás-biztos és robusztus eszközökről van szó. Mindenhonnan nagyon pozitív visszajelzéseket kapok. Főként a szélturbinát nyomtatják, építik fel, és zöld energiát termelnek vele” – nyilatkozta Haeuser.

energy2.jpg

Összes munkáját, így ezeket is eleve úgy tervezte, hogy majdnem minden 3D printeren nyomtathatók legyenek. Saját munkamódszerével szemléltet – csak nyílt forrású és olcsó gépeket, például Prusa 13-at és Mendelmax 1.5-öt, illetve szabvány PLA-t és ABS-t használ fejlesztéseihez.

energy3.jpg

A turbinával szélből gyűjthető energia, a hőlégmotor pedig a levegő melegítésével és hűtésével működik. A feltalálója, Robert Stirling skót lelkész miatt Stirling motornak is nevezett szerkezet a gőzgép után a második legrégebbi (1816) hőenergia-alapú találmány.

energy4.jpg

Haeuser hőlégmotorja tökéletesen működik, egyelőre viszont nem termel annyi napenergiát, hogy érdemes lenne használni. Minimális átméretezéssel azonban már praktikusabb. A mérnök abban bízik, hogy a közeljövő olcsóbb és nagyobb nyomtatóival megoldódik a probléma.

Címkék: napenergia környezetbarát technológiák innovátorok RepRap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr187344260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása