HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

MobBob, az okostelefon-robot

ferenck 2015.03.25. 11:30

Kevin Chan, ausztrál játékfejlesztő régóta épít robotokat, és a 3D nyomtatással is hosszú ideje foglalkozik. Magától értetődő lépés volt, hogy a két területet összekombinálta. Legújabb munkája egészen különleges, kihagyott belőle egy csomó elektronikus részt, amelyeket okostelefonnal helyettesített. A telefontól a gép teste és számítógépes rendszere is megkétszereződött. A kétlábú mozgórobot neve – MobBob – mindent elmond.

mobbob1.jpg

MobBob mozgását fedélzeti számítógép, azaz okostelefon irányítja. Chan sokat spórolt vele, mert drága és fárasztó mulatság lett volna részenként összeállítani, fejlesztgetni. A telefonban pedig eleve be van építve kamera, mikrofon, iránytű, giroszkóp, GPS, hangfal, hálózati lehetőség és komoly számítási kapacitás.

Chan szerint szórakoztató robotok fejleszthetők okostelefonnal, ráadásul sokkal könnyebb a kivitelezés, potenciális appokról nem is beszélve.

A nyomtatott részek – lábak stb. – tervezéséhez Blender programot, a printeléshez UP! Plus 2 gépet használt.

Címkék: robot okostelefonok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr127301425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása