HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tweetekre reagál a nyomtatott hangulatlámpa

ferenck 2015.03.23. 14:30

A szabad szoftveres Arduino elektronikai fejlesztőplatform közkedvelt a 3DP világban. Általában LED-eket vagy egyszerű robotokat programoznak vele, egy denveri egyetemista, Chadwick Friedman viszont továbbment: a nagyváros általános hangulatára reagálva, színét változtató nyomtatott hangulatlámpához használta a platformot.

A „városi hacking” tantárgy keretében kapta azt a feladatot, hogy „hackelje meg Denvert.” Egyből arra gondolt, hogy a frissen beszerzett Arduino Yun tökéletes lesz hozzá, vele fog valamit tenni a város által generált adatokkal.

tweet1.JPG

Az 1970-es éveket idéző hangulatgyűrűk ihlették meg, amelyek a viselő testhőmérséklet-változásaira reagáló anyagokat tartalmaznak. Friedman viszont nem anyagokban, hanem bitekben és bájtokban gondolkozva állt elő ötletével: a twitteres bejegyzésekből (tweetekből) kimutatható trendekre „válaszoló” hangulatlámpát készít. Ha a közhangulatot a düh jellemzi, a lámpa automatikusan vörösre, örömnél zöldre, szomorúságnál kékre vált.

Egy népszerű Voronoi lámpa designja ihlette meg, kicsit módosított rajta, és elkészítette a saját változatot. Zortrax gépen, PLA-vel nyomtatott.

tweet2.JPG

Ez volt az egyszerű rész. Az adatokra reagálás programozása már nehezebbnek bizonyult, de megoldotta: csak a városközponttól 18 mérföldön belüli tweeteket vette figyelembe. A program a Twitter API és speciális kulcsszavas keresővel működik. A kereső egyszerű érzelmi állapotokat kifejező szavak után kutakodik.

Címkék: lámpa közösségi hálózatok Arduino

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr987292123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2015.03.25. 08:21:38

cool, bár nem túl érzelemgazdag
süti beállítások módosítása