HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyűrűk nyomtatási hulladékból

ferenck 2015.02.20. 08:30

Tárgyak előállításánál az anyag egy része mindig kárba megy, kukába kerül, nem használjuk fel, nem hasznosul. Mivel a teljesen anyagtakarékos gyártást még nem találták fel, maximum elméletben létezik, ez történik 3D nyomtatásnál is; minél több a gyártási ciklus, annál több a melléktermék. Az újrahasznosításra kidolgozott módszerek egy része túl költséges, más része elméletben jól hangzik, gyakorlatban kivitelezhetetlen, viszont jó hír, hogy vannak működő megoldások is, amelyekkel anyagon és anyagiakon egyaránt takarékoskodhatunk.

waste.jpgwaste1.jpg

Közéjük tartozik Lily Jackson, az „MITinventorbot” nevet használó Instructable-felhasználó javaslata: úgy is készíthető egyszerű, de személyre szabott gyűrű, karkötő és más ékszer, ha kukára ítélt, leselejtezett, megmaradt stb. nyomtatószállal dolgozunk. A designban nincs semmi különös, a gyakorlatias koncepció viszont nyilvánvalóan követőkre talál, akár stílust is teremthet.

waste2.jpgwaste3.jpg

Újrahasznosítás másként: a szálból ezúttal nem újabb szál készült, hanem termék lett belőle. Persze a felesleges anyagtól úgy is megszabadulhatunk, hogy odaadjuk érdeklődőknek, vagy crowdsourcing projektekben stb. használjuk fel.

Címkék: újrahasznosítás nyomtatóanyagok nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr57189715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása