HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szuperhősök titkos élete

ferenck 2015.02.05. 08:30

Az utóbbi idők markáns trendje, hogy a művészvilág lassan, de biztosan nyit a 3D nyomtatás felé, egyre több alkotó használja a technológiát. Közülük is talán a francia Grégoire Guillemin aka Léon a leglelkesebb. A „geek art” úttörője nemrég állt össze a svájci nyce (korábban Printabit) 3DP szolgáltatóval; közösen nyomtattak két szobrot.

leon1.jpg

Az elmúlt két évben a magát „eklektikus grafikusjátékosként” jellemző Léon két különleges sorozattal lepte meg rajongóit: a „Hősök titkos életében” és a „Popikonokban” ugyanazt a témát dolgozza fel, filmek – képregények és játékok szuperhőseit, sztárjait jelenít meg teljesen hétköznapi, banális élethelyzetekben. Újraértelmezi, hitelesebbé és emberibbé teszi őket. Batman fogat mos, Pókember hamburgert eszik, Ronald MacDonald túrja az orrát és így tovább.

leon2.jpg

Nemrég döntötte el, hogy a Hősök sorozat legjobb képeit a „Csak a szemednek” című könyvben gyűjti össze, és mivel elégedetlen volt a kiadó által javasolt papír minőségével és árával, Kickstarter-kampányt indított a szebb kiadásért. 30 ezer dollárt tervezett összeszedni, két nap alatt 29 ezret be is gyűjtött.

leon3.jpg

Prózai okból, a harmadik dimenzió miatt nyitott a 3D nyomtatás felé. Kedvenc munkáiból kettőt („Csőrike és Szilveszter”, „Happy”) értelmeztek át zbrush-sal, MakerBot és SLA5000 gépekkel. Biztos, ami biztos alapon, a könnyebb azonosíthatóság végett speciálisan kódolt RFID chipeket tettek a szobrokba.

Címkék: művészet popkultúra szobrászat

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr37141869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása