HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott műkéz FilaFlexből

ferenck 2015.02.02. 08:30

Művégtagok, elsősorban karok, kezek nyomtatásában a nagyjából 3 ezer önkéntesből álló e-NABLE csoport munkái a legismertebbek. Ötleteket és terveket osztanak meg, könnyen megtalálják az utat a rászorulókhoz.

A rugalmas tárgyak nyomtatására specializálódott Steve Wood, a brit Gyrobot tervezőmérnöke szintén (amatőr) e-NABLE tag. Talpbetétekkel, hórobogóhoz készített kiegészítőkkel lett ismert. Munkáira jellemző, hogy a Filaflex a kedvenc nyomtatószála. Legutóbb is azzal dolgozott, és ránézésre, tapintásra az eddigieknél realisztikusabb, rugalmasabb műkezet nyomtatott vele.

enable1.jpgenable2.jpg

Az eredeti designt tavaly májusban, a második változatot júliusban, a legújabbat (Flexy-Hand 2 – Filaflex Remix) január 23-án mutatta be. A „remix” különlegessége, hogy rugalmas, elasztikus nyomtatószálra optimalizálta. A nyomtatáshoz a kaukázusi bőrszínnek megfelelő Skin I Filaflexet használt (a Skin II sötétebb színű).

enable4.jpg

Wood műkeze más, mint az utóbbi hónapok főként gyerekeknek tervezett, így nem meglepő módon szuperhős-motívumokra épülő e-NABLE darabjai. Nem kelti fel annyira a figyelmet, viszont jobban hasonlít az emberi kézre, amit a design mellett a Filaflex használatával ért el.

enable3.jpg

Jó hír, hogy Filaflex nyomtatószálak a FreeDee Printing Solutions jóvoltából Magyarországon is beszerezhetők. Itt rendelhetők meg, klikk valamelyik elasztikus filamentre.

Címkék: művégtag FreeDee nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr927131001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása