HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tökéletes szoftver többanyagos nyomtatáshoz?

ferenck 2015.01.30. 08:30

Két harvardi kutató, Panagiotis Michalatos és Andrew Payne ingyen letölthető 3D modellező szoftvert írt. A Monolith napi szintű problémákra kínál megoldást – arra, hogy korlátozottak az elterjedt programok lehetőségei, esetleg nehéz használni őket, nem mindig felhasználóbarátok, ha pedig valami nagyon jóra akarunk váltani, akár komoly összeget is fizethetünk érte. Szerencsére az utóbbi néhány évben gyakran tűnnek fel ingyenes vagy olcsó, könnyen kezelhető programok. Ezek egyike a 3D CAD és képszerkesztő hibridprogram, a voxelek precíz kezelésére, alapelemek sokféle módosítására és kifejezetten 3D nyomtatásra kitalált Monolith. Jó hír az is, hogy csomó más szoftverrel kompatibilis. A könnyű kezelés ellenére a fejlesztők elsősorban modellezőknek, kezdő tervezőknek viszont kevésbé ajánlják.

monolith.jpgmonolit1.jpgmonolit2.jpg

Egy voxel a pixel 3D megfelelője, a pixelhez hasonlóan az adott elem nagyobb kompozíción belüli elhelyezkedését írja le, és az anyag fizikai jegyeiről, sűrűségről, színről stb. szintén ad információt. A legtöbb modellező programmal ellentétben, a Monolith különféle anyagok térbeli változatain is tud módosítani, amit két voxelérték megkülönböztetésével ér el: az egyik a szilárd és az üres közti határt, a másik két különböző anyag keveredési arányát definiálja. Ezen értékekkel, megváltoztatásukkal sokféle kiegészítő effektus hozható létre.

monolit3.jpg

A Monolith által kínált opciók cserélhető nyomtatófejű ipari printernél és otthoni desktop gépnél egyaránt jól jönnek, bővülnek a modellezők lehetőségei.

Címkék: szoftver 3D modellezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr867121703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása