HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Origami művész nyomtatótollal tervezett magassarkú cipőt

ferenck 2015.01.02. 08:30

Kade Chan, hongkongi origami művész hagyományos hajtogatott állatoktól kezdve kevésbé hagyományos divatcikkekig, például avantgarde sálakig vagy ruhakiegészítő szárnyakig, nagyon változatos dolgokat alkot.

Kreatív műhelye, a Kade Chan Origami Studio legújabban a 3D nyomtatótollal, a 3Doodlerrel kísérletezik. A művész hagyományos cipészmódszerekkel kapcsolja össze az új technológiát, és megtervezett egy magassarkú darabot. Ügyelt rá, hogy a cipő hordható legyen, rendeltetésszerűen működjön, ne csak a 3D nyomtatás újabb lehetőségeként tekintsenek rá bemutatókon, aztán pedig senki ne viselje. Elsősorban azt tartotta szem előtt, hogy a talajjal történő ütközés a lehető legkisebb hatással legyen az emberi szervezetre, különösen a gerincre, merthogy pont ez a mai magassarkú cipők egyik legfőbb baja.

doodlercipo4.jpgdoodlercipo5.jpgdoodlercipo6.jpgdoodlercipo7.jpgdoodlercipo8.jpg

A technológia egyik legnagyobb előnyéből, a könnyebb személyre szabhatóságból indult ki. Ezt a szempontot olyan szinten érvényesítette, hogy 3D szkennelésen alapuló modell helyett valódi lábra dolgozott. Meglévő cipővel kezdte, ütközésálló (lökéscsillapító) fémrugót tett bele, majd a cipő formájához dolgozott ki megfelelő mintázatot a 3Doodlerrel. Miután elkészült a tervvel, a talpról eltávolította a cipő felső részét, és kidolgozta az új rugóval kényelmessé tett magas sarkat.

doodlercipo1.jpgdoodlercipo2.jpgdoodlercipo3.jpg

A 3Doodler, az ügyességet fejlesztő, gyerekeknek is ajánlott varázstoll Magyarországon a FreeDee-től rendelhető meg.

Címkék: design divat cipő Ázsia 3Doodler FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr667029063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása