HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bíróságon kívüli megegyezéssel zárult le a legnagyobb 3D printing szabadalmi per

ferenck 2014.12.05. 11:30

A Formlabs a Kickstarteren még 2012-ben közel hárommillió dollárt gyűjtött össze az alacsony árfekvésű Form 1 printer fejlesztésére. A kampányt azzal indokolták, hogy akkoriban nem létezett professzionális elvárásokat kielégítő olcsó 3D nyomtató. Sikerrel jártak, és bebizonyították: nagyobb tömegekhez is eljuttatható a prémiumkategóriás technológia.

3dsflabs.jpg

2012 novemberében egy sztereolitográfiai módszer (2014. január 28-án lejárt) szabadalmára, két pont megsértésére hivatkozva, a 3D Systems pert indított a Formlabs és a Kickstarter ellen. A keresletet 2013. november 8-án megszüntették, viszont a 3D Systems még aznap nyolc másik szabadalom megsértésével támadta a Formlabs-t.

A héten viszont bejelentették, hogy a felek bíróságon kívüli megegyezésre jutottak: a 3D Systems eláll a pereskedéstől, a Formlabs pedig határozatlan ideig eladásainak 8 százalékát szabadalmi díjként fizeti a 3D Systemsnek. Ha így lesz, ez azt jelenti, hogy lezárult az eddigi legnagyobb 3D printing szabadalmi per.

Címkék: szabadalom 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr336957565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása