HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Második bőr csillagközi utazáshoz

ferenck 2014.11.27. 11:30

Neri Oxman, az MIT Médialaboratórium egyik legkreatívabb elméje nemcsak kísérletező kedvű tudós, designer, hanem a kortárs „összművészet” meghatározó alakja is. Robotprinterrel készült épületelemei, selyemhernyó printer kombinációval létrehozott különös szerkezetei, akusztikus fekvőalkalmatosságai mélyen elgondolkoztatnak környezet és csúcstechnológia folyamatosan változó kapcsolatáról, e kapcsolatban betöltött egyre aktívabb és interaktívabb szerepünkről.

Legújabb munkája, az MIT Mediated Matter csoport és két német designer együttműködésének eredménye, a „Vándorlók: asztrobiológiai felfedezés” a naprendszer lakhatatlan tájait bejáró expedíciókhoz ajánl földönkívüli körülményekhez alkalmazkodó, testünk „kiterjesztéseként” funkcionáló – a legmodernebb Stratasys gépen nyomtatott – hordozható, viselhető második bőrt. A komplex bőrbe „becsempészett” organikus élőanyag létfenntartó elemeket tartalmaz, oxigént levegővétellé, fotonokat látássá, biomasszát táplálékká, bioüzemanyagokat helyváltoztatássá alakítja. Az interakció csak így válik lehetővé halálos környezetekkel.

3D nyomtatással az anyagot úgy kontrollálhatjuk, mint eddig soha – vallja Oxman. A sorozat négy darabja három bolygóra (Jupiter, Szaturnusz, Merkúr) és a Holdra ajánl második bőrt.

Lehetetlen nem észrevenni Oxman és a cyberkultúra, az utóbbi három évtized ikonikus művésze, az emberi testet világűrbeli körülményekhez adoptáló ausztrál Stelarc munkássága közötti párhuzamokat.

neri1.jpgneri2.jpgneri3.jpgneri4.jpg

Címkék: divat művészet világűr MIT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr626935659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása