HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Virtuális művészetből 3D szobor

ferenck 2014.11.18. 08:30

A virtuális és digitális művészetek egyik úttörője, a francia Miguel Chevalier 1978 óta csak számítógéppel alkot. Rengeteg online kiállítása volt, virtuálisvalóság-installációk sorával gondolkoztatta el közönségét, miközben galériákban és köztereken is számos munkáját állították ki. A kortárs képzőművészet meghatározó alakja.

A Sao Paolóban bemutatott Terra Incognita 2010 virtuálisvalóság-opus egyik darabja, a Janus 2013 különleges munka – a 3D nyomtatás lehetővé tette, hogy fizikai formába öntse, szoborrá formálja a virtuális alkotást.

chevalier1.jpg

A kétarcú Janus, a kezdet és a vég római istene egyszerre látja a múltat és a jövőt. Chevaliert az őt ábrázoló görög és római szobrok ihlették meg. A Janus 2013 az ókori istenség 3D pixelekre (voxelekre) bontása. A nyomtatott változattal az alkotó azt sugallja, hogy a digitális művészet mindenhol jelen van a mai társadalomban, miközben történeti folyamatosság köti az antik világhoz.

chevalier2.jpg

A szobrot a Voxeljet szolgáltató-központjában, nagyméretű VX 4000 ipari printeren nyomtatták. A gép nyomtatóterének mérete lehetővé tette, hogy az 1000x1000x820 milliméteres Janus-fej egyetlen darabban készüljön el.

Címkék: művészet szobrászat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr996910215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása