HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás és vasútmodellezés találkozása

ferenck 2014.11.18. 11:30

Az RC modellezés a rádióval távirányított modellekkel való professzionális és hobbitevékenységek gyűjtőkategóriája. Nagyon népszerű, világszerte rengetegen foglalkoznak vele. A személyre szabott RC autók és más járművek főként 3D nyomtatással történő tárgyiasítására fókuszáló, 2012-ben alapított, jellegzetesen „csináld magad” (DIY) OpenRC Project bebizonyította: nyomtatással ugyanolyan remek darabok hozhatók létre, mint hagyományos eljárásokkal.

Autók mellett másokat is printelnek, legújabban például vasútmodelleket: vonatokat, sínpárokat, épületeket, némi túlzással az egész infrastruktúrát. Az ötlet onnan jött, hogy a projekt szülőatyját, Daniel Norée-t néhány hónapja megkérték a legnagyobb svéd hobbivásár szervezői a vásáron való részvételre, a technológia népszerűsítésére. Őket is, Norée-t is érdekelte a vasút. Norée korábban már modellezett vasutat, és eldöntötte: ezúttal ki is nyomtatja. Kétméteres lett, az egyik mozdonymodell-gyártó pedig megengedte, hogy legutóbbi modelljét a vásáron printeljék és teszteljék. A bemutató pedig akkora siker volt, hogy Norée elindította az OpenRailway Projectet.

openrailway1.jpgopenrailway2.jpgopenrailway3.jpg

Címkék: csináld magad hobbi

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr676910407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trainmodeller · http://www.trainmodeller.hu 2014.11.20. 22:16:32

Régóta foglalkozom vasútmodellezéssel, és jó 10 évvel ezelőtt még a 3D tervezés is foglalkoztatott hobbi szinten. Az elmúlt időben egyre elérhetőbbé váltak a 3D nyomtatók, ezért igyekeztem követni, mik zajlanak 3D nyomtatás terén. Aztán nemrég beindult a Craftunique kampány, és erre már beneveztem én is. Jelenleg még várom a nyomtatómat, de gőzerővel dolgozom a 3D tervezésbe visszarázódáson, mielőbb saját modelleket nyomtathassak :)
süti beállítások módosítása