HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ebola vírus 3D nyomtatásban

ferenck 2014.11.11. 11:30

Az ebola mindannyiunk fantáziáját megmozgatja. Rengeteget hallunk róla a viszonylag biztonságos távolban is, a média folyamatosan tájékoztat a járvány terjedéséről, afrikai és Afrikán kívüli újabb megbetegedésekről, áldozatokról. Mi mást tehetünk az informálódás mellett?

Például a fekete humor szellemében kinevethetjük a fenyegetést – sugallja néhány amerikai designer. Ők megtették: nyomtatható 3D modelleket készítettek a vírusról.

ebola1.jpg

A Tzarembinski nevű Shapeways-felhasználó az Ebola genom hét génjének egyikét modellezte. A fehér nejlonnyomatot 41dollár 19 centért vásárolhatjuk meg. Legnagyobb mérete 90 milliméter.

ebola2.jpg

Egy másik tervező, Cynosurex 19,99 dolláros modellje több színben beszerezhető szintén nejlonból van. A vevőket arra buzdítja, hogy festékszóróval, légfrissítővel vagy valódi lőfegyverrel hatástalanítsák, miközben a modell törékenységére is figyelmeztet. Tombol a fekete humor.

A valódinál nagyobb halálos mikrobák akár talizmánként is funkcionálhatnak, de valószínűbb, hogy az alkotók a szenzációhajhász médiát figurázzák ki velük.

Címkék: design orvosi Shapeways

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr276884715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása