HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Műanyag palackok utánnyomtatása

ferenck 2014.09.16. 08:30

Az otthoni nyomtatókhoz leggyakrabban használt szál, az ABS nem tartozik a (biológiailag) lebomló anyagok közé, teljesen csak a vegyiparban univerzális oldószerként elterjedt acetonban oldódik fel. Ez a tény is közrejátszik abban, hogy a 3D printinget egyelőre nem sorolják a kifejezetten környezetbarát technológiák közé. Mivel a – fenntartható – gyártás jövője elképzelhetetlen nélküle, sőt, egyre meghatározóbb szerepet fog játszani benne, a tömegtermelés miatt fontos lenne minél több „zöld” anyaggal nyomtatni.

recycle.jpg

A 3D nyomtatásban sokan kísérleteznek anyagok újrahasznosításával, a 3D Systems EKOCYCLE Cube-ja és a RecycleBot az ismertebb példák. A legújabb gép, a 3D-Reprinter négy terméktervező (Yangzi Qin, Yingting Wang, Luckas Fischer és Hanying Xie) munkája. A műanyagot printelhető új anyaggá – porrá – dolgozza át, azaz eldobott palackok sem mennek kárba. A fejlesztők célja a 3D-Reprinterrel, hogy felhívják a felhasználók figyelmét: a háztartási hulladék egy részéből új termékek készíthetők.

A 3D-Reprinterről egyelőre nem lehet sokat tudni, még az ára sem ismert. Ha nem lesz túl drága, fontos eszközzé válhat az otthoni műanyag-szemét újrahasznosításában.

Címkék: ABS környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr886700775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása