HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az első nyomtatott könyök

ferenck 2014.09.05. 08:30

Világpremierre került sor az észak-kínai Csangcsun Jilin Egyetem kórházában: speciálisan kidolgozott, nyomtatott könyököt ültettek be egy reumás ízületi gyulladásban szenvedő 48 éves nő karjába. A sebészeti beavatkozás sikerrel járt.

konyok2.jpg

A mezőgazdasági munkás Cai Fengnek közel negyedszázada voltak reumás problémái, sokáig nem hátráltatták a munkavégzésben, három éve viszont drasztikusan kezdett rosszabbodni az állapota. Jobb térdét és karját végül már mozdítani sem tudta, szinte teljesen lebénultak. Térdét viszonylag gyorsan meggyógyították, de a jobb karján már nem lehetett segíteni hagyományos megoldásokkal.

konyok1.jpg

Ekkor döntöttek a 3D nyomtatás mellett, hosszas előkészítés után sikerült kivitelezni a pontos beültetést, a teljesen használhatatlan jobb könyök helyettesítését. A műtétet májusban végezték el, Cai Feng azóta úgy érzi magát, mintha újjászületett volna.

Címkék: orvosi Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr746670299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása