HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mindent nyit a nyomtatott álkulccsal?

ferenck 2014.08.29. 11:30

Az már bebizonyosodott, hogy bármilyen kulcsról lehet másolatot készíteni 3D nyomtatással, általánosabb „kulcsgenerátort” viszont még nem fejlesztettek. Vagy mégis?

bumpkey1.jpg

Két holland „csináld magad” kulcsspecialista, Jos Weyers és Christian Holler szinte bármilyen zárat nyitó és nyomtatható megoldással állt elő. Egész pontosan egy 1920-as évekbeli technikát, az úgynevezett „bump key” módszert élesztettek és újítottak fel. Eredetileg mesterien csiszolt álkulcsról volt szó, amivel ijesztően gyorsan és hangtalanul ki lehet nyitni hagyományos hevederzárakat.

bumpkey2.jpg

Weyers és Holler speciális szoftvert írtak (Photobump), amellyel – fénykép alapján – bármely zárhoz készíthető nyomtatott kulcs. A technikát szeptemberben ismertetik, addig a rendőrséggel együttműködve próbálják aprólékosan kideríteni a biztonsági kockázatokat.

bumpkey3.jpg

A 3D nyomtatási szolgáltatásokat nyújtó online platformok megosztottak. A Shapeways például még nem szabályozta a kulcsnyomtatást, az i.materialize viszont megtagadja felhasználóitól a biztonsági kockázattal járó támogatásokat. Weyers szerint pedig a gyártóknak kell arra törekedniük, hogy záraikat a legnagyszerűbb álkulccsal se lehessen kinyitni.

Címkék: biztonság Shapeways

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr536645477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teddybear01 2014.08.30. 17:29:59

Először is valami borzalmas vakon gépelni a kommentárboxba. Nem ártana a halványszürke háttéren fehér színkombinációt megváltoztatni valami kontrasztosabbra.

Ami pedig a kulcsnyomtatást illeti, az Elzett régebben gyártott mágneses zárat és kulcsot. Azt nyugodtan kinyomtathatják, úgy sem használható az álkulcs.

cenzuratroll bosszanto 2014.08.30. 18:19:56

@teddybear01:

Az valóban jó lenne valami használható gyártótól. Az ELZETT sajna eléggé ótvarra sikeredett, nem túl sokat bírt ki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.30. 19:02:23

"gyorsan és hangtalanul ki lehet nyitni hagyományos hevederzárakat"

Ugye hengerzárakat akartál írni?

Tovább meg nem írok, csak majd ha normális színű lesz a beviteli mező. Ugye direkt a kommentelés megnehezítése a célod?
süti beállítások módosítása